SLEKTSHISTORIE

Fiigenschoug, Elias

Født: 1599
Last opp hovedbilde
Album:
  Album for Elias Fiigenschoug
Død: 1660 - Bergen, Hordaland, Norge
Andre navn personen er/har vært kjent under
Beskrivelse av liv/levned: Elias Figenschou, eller Elias Figenschoug, også skrevet Elias Hansen Figenschou, Figenschau og Fiigenschow, (født 1599, død 1660) var en av Nordens fremste barokkmalere på 1600-tallet.

Elias Figenschou ble født omkring 1599, angivelig på et gods i Bayern, i den lille byen Hindelang. Byen beskrives som porten til Italia. Der drev familien Figenschou et stutteri som var kjent over hele Europa. Godset ble forøvrig solgt i 1600 til den mektige familien Fugger. Verdt å nevne er også at verdens første bok om hesteavl ble skrevet på godset i Bayern. Faren til Elias het Hans Fügenschuh. Navnet Fügenschuh skal visstnok bety «skoen som ikke trykker» på oldtysk. Sko var et statussymbol. Hans var en anerkjent salmaker og viden kjent. På den tiden kunne man sammenligne en salmaker av hans kaliber med dagens bilfabrikanter. Figenschou produserte ypperste kvalitet, noe som førte til at de ble adlet i Østerrike. Hans takket ja til en invitasjon fra kong Christian 4. av Danmark og flyttet til København.

Elias utdannet seg i Nederland og kom til Bergen der han virket. Han malte også Norges første kjente landskapsmaleri, det er av Halsnøy kloster og henger på veggen i Skoklosters slott utenfor Stockholm. Elias giftet seg med datteren til fogden i Salten, hun het Anna Christensdatter Bloch. Faren het Christen Jensøn Bloch og moren var Birgitte Andersdatter Benkestok. Elias døde relativt tidlig, og Anne giftet seg med fogden i Troms. Barna ble med nordover og ga mange etterkommere.

http://no.wikipedia.org/wiki/Elias_Figenschou

Partnere
Nytt forhold
Ektefelle:
Anna Christensdatter Bloch
Barn
Nytt barn
Jeremias Eliassen Figenschou
Catarina Figenschou
Ermegard Figenschou
Hans Figenschou
Mathias Figenschou
Elias Figenschou
Foreldre:
Hans Figenschow
[Tre] [Info]
Registrer mor
Søsken Ingen søsken registrert
Siste oppdatering: 28.01.2009 kl 09:23
Endre info - Legg til bilder - Legg til kilde
Kommentarer
Ingen
© 2020 Holger Lockertsen - slekt @ lockertsen.no